Mail

info@kadimmizac.com

Telefon

0552 569 60 41

Bağımlılık Danışmanlığı

Bağımlılık insanın dürtülerini kontrol edememesi sonrasında bir nesneye veya olguya aşırı muhtaç hale gelmesidir. Kişi bu nesneler olmaksızın hayatını sürdüremeyeceğini, verimli olamayacağını ve işe yaramayacağını düşünür.

Bağımlılığı besleyen en önemli etken keyif verici bir dış unsurun varlığıdır. Yani bir durumu, kişiyi ya da kimyasalı çekici kılan neden, onun bireyi kaygıdan ve gerginlikten uzaklaştırabilme gücü ve keyif verici olmasıdır.

Bir ilginin bağımlılığa dönüşmesi daha çok davranışsal bağımlılıklar ile alkol ya da sigara bağımlılığı için söz konusudur.  Bağımlılık kronik bir beyin hastalığıdır.

Madde bağımlılığının nedenleri

Maddeye başlama sebepleri çok çeşitli olabilir. Bunlardan yaygın olanları; ebeveyn çocuk arasındaki bağlanma ve ilgi eksikliği, zorbalık içeren davranışlara uğrama, aile içi kuralların olmaması madde kullanan ebeveyne, arkadaşa özenme veya maruz kalma, gibi nedenler sıralanabilir.

Bağımlılık Danışmanlığı verilen alanlar, Alkol Bağımlılığı, Madde Bağımlılığı, Teknoloji Bağımlılığı, Dijital Oyun Bağımlılığı, İnternet Bağımlılığı, Alışveriş Bağımlılığı, İlişki Bağımlılığı ve Kumar Bağımlılığı şeklindedir. Bağımlılık, kişilerin biyolojik, sosyal ve psikolojik olarak etkilenmesine sebep olmaktadır. Bağımlılık nedeniyle kişinin sosyal ilişkileri, eğitim süreci, iş yaşamı ve aile ilişkilerinde sorunlar oluşabilmektedir. Danışmanlık sürecinde ihtiyaç duyulursa psikiyatrist desteği de alınabilir.