Mail

info@kadimmizac.com

Telefon

0552 569 60 41

Panik Atak

Panik atak, aniden ve beklenmedik şekilde ortaya çıkan, kişide yoğun kaygı, korku ve panik hissi yaratan bir ruhsal bozukluktur. Atağın kendisi kadar tekrar ortaya çıkmasıyla ilgili yaşanan korku hissi de şiddetli bir kaygı yaratır.

Panik Bozukluk Neden Oluşur ?

Panik Bozukluğu, beynimizde nöron adı verilen sinir hücrelerinden salgılanan, heyecan ve duygusal yaşantılarımızı düzenleyen bazı beyin hormonlarının anormal çalışması sonucu oluşmaktadır. Bazen günlük yaşantımızda yaptığımız bazı davranışlarımızın sonucunda ortaya çıkan tamamen “doğal” olan çarpıntı, terleme, nefes sıkışıklığı ya da baş dönmesi gibi bedensel belirtilerin, hasta tarafından kötü hastalığın belirtileri olarak yorumlanması sonucu ile oluşur.

Panik Bozukluğun Tedavisi Nedir ?

Psikoterapi ile tedavisi mümkündür. Danışanın, aslında ‘zararsız ‘olan Panik bozukluğu ile bedeninde oluşan duyguları yanlış bilgi ve inanışlarının düzeltilmesi ve danışanın belirtiler ile korkmadan baş edebilmesinin öğretilmelidir. Korkuyu kabullenmek ve ona katlanabilmek, cesaret gerektiren bir iştir. Sen de panik bozukluk yaşıyorsan yalnız değilsin..
Panik Bozukluk ile ilgili merak ettiğiniz konuları mail adresinden sorabilir, sorunuzla ilgili öneriler isteyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir